Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bob duszony z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
bulion 2 szkl
olej 4 łyżki
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt
bób 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: bob duszony z boczkiem

W szybkowarze rozgrzać olej, zrumienić oczyszczoną i posiekaną cebulę. Wrzucić pokrojony w kostkę boczek, chwilę smażyć, po czym wrzucić bób. Wymieszać i smażyć dotąd, aż wchłonie tłuszcz. Teraz posolić i wlać bulion. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak