Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

porkolt cielęcy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 3 szt
cebula 1 szt
papryka 2 szt
sól do smaku
tłuszcz 8 dag
papryka mielona 1 łyzeczka
cielęcina 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: porkolt cielęcy

Mięso pokroić w kostkę, umyć, odsączyć. Posiekaną cebulę zrumienić na tłuszczu, dodać mięso, smażyć je przez kilka minut, przyprawić papryką i solą i pod przykryciem dusić w sosie własnym. Kiedy mięso zmięknie, dodać pokrojoną w paski paprykę i pokrojone w pastry pomidory i dusić pod przykryciem, aż będą miękkie. Wody dolewać tylko wtedy, gdy wyparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak