Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KORONA KRAKOWSZKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 60 dag
sok pomidorowy 1/2 szkl
śmietana kremówka 1/2 szkl
olej 2 łyżki
jajko 1 szt
masło 1 łyżeczka
koperek 1/2 szt
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka
tłuszcz do formy
kasza 1i1/2 gruba

Przepis i sposób przygotowania na: KORONA KRAKOWSZKA

Mięso zrumień na oleju. Przypraw maggi i duś 20 minut, podlewając sokiem pomidorowym. Dodaj śmietanę. Przypraw solą i pieprzem. Kaszę wymieszaj z jajkiem. Piecz 20 minut w 180 stopni.
Zagotuj 3 szklanki posolonej wody z łyżeczką masła. Wsyp do niej kaszę. Gotuj 20 minut. Do gotowej kaszy dodaj koperek. Przykryj odstaw na 5 minut.
Formę posmaruj tłuszczem, napełnij kaszą. Piecz około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z duszonym mięsem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 08.01.2012 17:41
super
Marta1986 04.12.2011 13:48
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak