Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOŁABKI NADZIEWANE PĘCZAKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pęczak 2 szkl
boczek 50 dag
cebula 1 szt
czosnek 3 ząbki
orzechy 3 łyżki
kapusta 12 szt
bulion 1 szkl
sól 1-2 łyżeczki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: GOŁABKI NADZIEWANE PĘCZAKIEM

Boczek pokrój w niedużą kostkę Obierz cebulę czosnek, posiekaj je drobno, tak przygotowane składniki wymieszaj z orzechami i kaszą. Dopraw na pikantnie solą oraz pieprzem.
Farsz rozłóż na liściach kapusty. Zwiń liście z farszem, zakładając brzegi do środka. Gotowe gołąbki ciasno ułóż w brytfannie.Podlej gorącym bulionem.
Doprowadź do wrzenia a następnie zmniejsz płomień i duś gołąbki pod przykryciem przez 15 minut. Następnie brytfannę odkryj i włóż do piekarnika. Zapiekaj około 10 minut w temperaturze 170.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 17.09.2012 14:46
rewelacja
Jodaj 04.04.2012 16:43
mniam :)
agnieszka214 17.12.2011 13:54
wspaniałe
agnieszka214 17.12.2011 13:54
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak