Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4
masło 4 plastry
pietruszka zielona kilka gałązek
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z grilla

Pstrągi dokładnie myjemy w zimnej wodzie, następnie oprószamy solą i pieprzem, także w środku, do środka wkładamy plasterek masła i pokrojoną drobno pietruszkę.. ja dodaję jeszcze odrobinę bazylii. Tak przygotowane ryby zawijamy dokładnie w folię aluminiową i kładziemy na ruszt grilla pieczemy po 15 min z każdej strony...przed końcem możemy delikatnie odwinąć folię i gdyby ryby jeszcze nie były całkiem dopieczone to parę minut dłużej trzymamy na ruszcie. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.08.2011 11:33
super
Patrycja40 28.08.2010 12:49
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak