Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
Majeranek suszony Prymat szczypta
sól do smaku
smalec 1 łyżka
jabłko kwaśne 0,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jabłkami

Schab pokroić w plasterki. Zarumieniamy na patelni z dodatkiem oleju lub smalcu. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy posiekaną cebulę i dusimy pod przykryciem ok 25 minut. Jabłka obieramy i kroimy w cząstki a następnie dodajemy do schabu. Posypujemy odrobiną majeranku, podlewamy trochę wodą i nadal dusimy aż mięso będzie miękkie a jabłka się nam rozpadną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 03.06.2012 17:04
świetne!
junox 05.01.2012 11:54
super
olkaaa 24.12.2011 12:09
extra
kriso 08.12.2011 18:47
apetyczne
Ewa95 04.12.2011 10:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak