Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z macy i jaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółty ser 10 dag
ser pleśniowy złocisty 5 dag
maca 25 dag
jajko 4
śmietana 12-procentowa 125 ml
pęczek szczypiorku
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z macy i jaj

Oba rodzaje serów utzec i razem wymieszac .Masę połamac na mniejsze kawałki .Oddzielic żółtka od białek .Śmietanę wymieszac z żółtkami ,lekko posolic ,przyprawic papryką i pieprzem.Z białek ubic pianę .Kawałki macy wymieszac ze śmietaną z żółtkami ,serami i pianą .Naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem i posypac bułką tartą .Masę przełożyc do formy .Zapiekac w temperaturze 180* C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 09.08.2012 19:06
ciekawy pomysł, wart wypróbowania
Anna152 10.06.2012 07:48
super
mela25 22.05.2012 08:25
bardzo fajy pomysł
ben-ka 18.05.2011 14:55
nie jadłam,nie robiłam:) warto sobie zapamiętać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak