Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zakwas na żurek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka żytnia 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
cebula 1 szt
woda 2 litry
chleb żytni skórka

Przepis i sposób przygotowania na: zakwas na żurek

Mąkę mieszamy z wodą dodajemy obrany czosnek i cebulę,skórkę z chleba,następnie wiążemy gazą i zostawiamy w ciepłym miejscu,kisimy i zlewamy do butelek i przechowujemy w chłodnym miejscu.Używamy do sporządzania barszczu,żurku lub do zakwaszania kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 08.09.2012 09:37
podstawa to dobry zakwas
ronald88 17.12.2011 10:16
jak u mamy
Krystyna32 04.12.2011 00:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak