Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karmel pomarańczowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 6 szt
cukier 20 dkg
likier curacao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: karmel pomarańczowy

Z cukru i wody robimy karmel-topimy cukier i przypalamy na mocno brązowy kolor,dodajemy wodę mieszamy aby cały cukier się rozpuścił i dodajemy likier.Pomarańcze obieramy oczyszczamy z białej skórki wkładamy je do małej miseczki i zalewamy karmelem.Cieniutką obraną skórkę z jednej pomarańczy kroimy w paseczki i gotujemy w wodzie przez 5 min,następnie odcedzamy i posypujemy nią pomarańcze w syropie karmelowym.Podajemy na zimn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 22.04.2012 17:47
fajny!!!
Krystyna32 04.12.2011 00:22
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak