Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
jabłka 3 sztuki
cynamon odrobina
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami na słodko

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Posypujemy go cukrem.
Krok 1 - Ryż z jabłkami na słodko foto
2
Na ryż układamy jabłka pokrojone w plasterki i zasypujemy cukrem waniliowym, cynamonem i bułka tartą.
Krok 2 - Ryż z jabłkami na słodko foto
3
Zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.
Krok 3 - Ryż z jabłkami na słodko foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 04.12.2011 14:08
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak