Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany węgorz

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wegorz 1 kg
olej 25 dkg
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
ocet winny 1/4 litra
sól 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany węgorz

Na oleju smażymy posiekaną cebulę i zgniecione ząbki czosnku z dodatkiem soli przez 8 min,gdy cebula zrobi się przezroczysta dodajemy ocet i tyle samo wody co octu i przyprawy.Gotujemy jeszcze przez 20 min i studzimy.Z węgorza zdejmujemy skórkę i kroimy go na dzwonka długości 7 cm i skrapiamy go sokiem z cytryny i obtaczamy w mące i smażymy na oleju aż się zarumieni.Układamy w naczyniu usmażonego węgorza i zalewamy przygotowaną marynatą.Trzymamy w chłodzie 24 godziny.Węgorza podajemy polanego marynatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 21.04.2012 20:51
palce lizac
Krystyna32 04.12.2011 00:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak