Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane z czereśniami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 1/2 kg
mąka tortowa 25 dag
jajko 4 szt
mąka ziemniaczana 8 dag
cukier puder 1 szkl
masło 25 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
herbatniki 10 dag
aromat migdałowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane z czereśniami

Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować i oprószyć 3 łyżkami mąki. Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, ciągle ucierając dodawać po 1 jajku. Pod koniec wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i pokruszonymi herbatnikami, wymieszać. Następnie do ciasta dodać wydrylowane czereśnie i aromat, wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, stawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 14.01.2014 00:28
fajne ciasto
mirosława4 19.11.2013 16:04
zjadałbym :)
olkaaa 07.04.2013 14:46
uwielbiam je
IlonaAlbertos 22.09.2012 21:54
Fajne, uwielbiam takie ciasta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak