Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka nadziewane wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
wątróbka z drobiu 25 dag
cebula 1 szt
pieczarki 15 dag
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
śmietanka 1/2 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka nadziewane wątróbką

Wątróbki umyć,oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 8-10 porcji, zbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i wątróbki, usmażyć, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa nałożyć po trochę farszu i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczkami lub obwiązać bawełnianą nitką. Obtaczać w mące i smażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Usmażone roladki przełożyć do rondla, wlać 1 szkl wody, dodać kostkę rosołową i dusić pod przykryciem do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką ziemniaczaną, połączyć z sosem, zagotować, przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi lub z kopytkami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.07.2013 18:01
Fajne połączenie.
olkaaa 09.09.2012 09:36
chętnie speóbuję
matriasik 03.12.2011 23:32
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak