Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety z dorsza w sosie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dkg
kapary 3 łyżki
wino białe wytrawne 180 gram
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 3 łyżki
jajko 3 szt
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny
sól
pieprz
filet z dorsza 6 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: filety z dorsza w sosie

W naczyniu do zapiekania rozpuszczamy połowę masła układamy filety posypujemy posiekaną cebulą połową kaparów solą i pieprzem,polewamy winem przykrywamy i wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni na 20 min.Następnie robimy zasmażkę z mąki i reszty masła rozprowadzamy sosem z zapiekania dodajemy musztardę posiekaną natkę pietruszki resztę kaparów i ubite jajka.Wszystko mieszamy i polewamy rybę.Podgrzewamy jeszcze chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.12.2011 00:16
extra
matriasik 03.12.2011 23:33
Apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak