Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka rozmaitości

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa szynkowa 30 dag
pieczarki 10 dag
ziemniak 5 szt.
cebula 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
seler naciowy 2 łodygi
sól do smaku
kostka mięsna 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka rozmaitości

Kiełbasę pokroić na półplasterki. Przełożyć na patelnię i podsmażyć razem z obraną i pokrojoną w piórka cebulą. Dodać plastry pieczarek, drobno pokrojoną paprykę oraz posiekany seler naciowy. Podlać 1/2 szklanki zimnej wody. Zagotować. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Posypać czarnym mielonym pieprzem, przyprawą do gulaszu i solą. Dusić pod przykryciem do czasu, aż połowa płynu odparuje. Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 22.01.2014 12:00
bardzo dobre
Barbara/zuza22_85 30.05.2012 19:24
smaczna
wiola28a 20.01.2012 17:59
świetnaaa
Renata22 02.01.2012 11:49
lubie takie potrawki ;)
Nina7 09.12.2011 13:06
Apetyczna
treonina 04.12.2011 01:11
super! chętnie wypróbuję!
Monika111 03.12.2011 23:28
fajny przepis :)
patusia 03.12.2011 22:58
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak