Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka nadziewana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wędzona 1 kg
kiełbasa 30 dag
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
majeranek 1/2 pęczek
sól
pieprz
jajko
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka nadziewana

W szynce robimy otwór o średnicy około 3-4 cm. Kiełbasę mielimy, zieleninę siekamy, cebulę kroimy w kostkę. Do kiełbasy dodajemy wszystkie składniki, doprawiamy i dokładnie mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy mięso. Nacieramy je olejem, oprószamy solą i przekładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy około 1 godzinę w 190 stopniach. Wierzch szynki posypujemy ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak