Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z wątróbką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
żółtko jajek 1
sól
cebule 3
wątróbki drobiowe 50 dag
pieprz
olej 2 łyżki
woda 350 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z wątróbką

Wątróbki usmażyć. Cebule posiekać i zeszklić. Mięso zemleć, dodać połowę cebuli i przyprawić. Wyrobić ciasto, rozwałkować i wycinać szklanką krążki. Na każdy nałożyć farsz i skleić brzegi. Ugotować i odcedzić. Pierogi posypać resztą cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.03.2013 22:58
Co za połączenie, jestem normalnie ciekawa czy są dobre
Justyna Jussstiii 07.12.2011 11:06
super
Karolcia12 03.12.2011 21:04
fajny wariant na nowe nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak