Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka pomarańczowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
aromat pomarańczowy
kisiel 1 pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Babka pomarańczowa

Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka zmiksować z cukrem pudrem, stopniowo dodawać kisiel(proszek), mąkę i proszek do pieczenia; na koniec powoli wlać margarynę i aromat, wymieszać; wlać do formy wysmarowanej tluszczem i wysypanej bułką tartą; piec w nagrzanym piekarniku w temp 175 st przez ok 50 min; po upieczeniu polukrować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 09.03.2013 22:37
Fajny przepis, na pewno babeczka jest przepyszna
Bernadeta1 24.02.2013 01:00
pyszna babka
Renata22 06.04.2012 17:11
lubię ciasta z nutą pomarańczy
Karolcia12 03.12.2011 21:01
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak