Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
chili 2
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 2
papryka konserwowa 1
pieprz
pieczarki 70 dag
mięso mielone 70 dag
bulion 2 litry
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Bulion wlać do garnka. Dodać pomidory z puszki i posiekane papryki. Na patelni podsmażyć mięso wraz z pokrojonymi cebulami, czosnkiem i pieczarkami. Zawartość patelni połączyć z wywarem, przyprawić. Zupę wymieszać, gotować 60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak