Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielony sos do makaronu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 20 dag
śmietana 30% 125 ml
czosnek 3 ząbek
filet z kurczaka 1 szt.
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia 1 łyżka
ser żółty 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zielony sos do makaronu

Olej rozgrzać, wrzucić przeciśnięty czosnek, chwilę smażyć. Dodać mrożony szpinak, dusić do wyparowania płynu. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojone drobno mięso doprawione solą i pieprzem. Do szpinaku dodać śmietankę i doprawić do smaku. Na koniec połączyć z kurczakiem. Podawać z makaronem, posypać obficie serem żółtym lub mozarellą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 04.06.2015 12:19
bardzo smaczny taki sosik
annagebalska 29.11.2012 09:22
pyszne
Anna152 24.08.2012 09:04
mniam
AGNIESZKA103 27.03.2012 18:58
hmmm dobry pomysl
sylwia / sytofala 03.12.2011 20:37
zielono mi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak