Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 70 dkg
ogórek kiszony 1-2 szt
boczek wędzony 15 dkg
cebula
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: roladki wieprzowe

łopatkę wieprzową pokroić na kawałki, każdy dość mocno rozbić, posolić i posypać dość obficie papryką z każdej strony, na każdy kawałek mięsa kłaść pokrojone w słupki ogórki, pokrojoną w piórka cebulę i pokrojony w kostkę boczek, mięso zawinąć i brzeg spiąć wykałaczką, zarumienić roladki z każdej strony i dusić z dodatkiem ziela angielskiego około pół godziny, przed podaniem wyciągnąć wykałaczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 07.12.2012 20:53
wyglądają apetycznie
Pietruszka 25.11.2012 13:42
uwielbiam
Ela15 06.07.2012 07:56
muszą być smaczne
KasiaK90 18.02.2012 08:10
pycha
IZABELA29 26.01.2012 09:54
smaczne
ben-ka 25.01.2012 17:18
roladki s? dobre:)
zuzanna_z 21.01.2012 13:30
mniam
olkaaa 11.12.2011 12:51
bardzo smaczne
teresa18 06.12.2011 18:43
bardzo dobre
halina17 03.12.2011 20:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak