Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1
gorzka czekolada 3
mąka 1,5 szklanki
cukier 2 szklanki
kakao 4 łyżeczki
jajko 6
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta
gorzka czekolada 1/2
kremówka 1/4 szklanki
cukier puder
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie

Kroki postępowania

1
Tabliczki czekolady łamiemy w kostki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Krok 1 - Brownie foto
2
W osobnym rondelku rozpuszczamy margarynę. Następnie do jednej miski przelewamy rozpuszczoną czekoladę, ostudzoną margarynę, dodajemy kakao, cukier i miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Nie ma konieczności dodawania proszku do pieczenia, bez niego ciasto jest bardziej zbite.
Krok 2 - Brownie foto
3
Dodoajemy pojedyńczo jajka i szczyptę soli cały czas miskując. Tortownicę (o średnicy 24 cm) smarujemy margaryną i obspypujemy bułką tartą. Przelewamy nasze ciasto i pieczemy około 50 minut w 180 stopniach. Ciasto w środku ma być wilgotne.
Krok 3 - Brownie foto
4
Ciasto posypujemy cukrem pudrem i płatkami migdałwoymi. Robimy polewę, rozpuszczając czekoladę w kremówce. Przelewamy polewę do woreczka foliowego, odcinamy róg i dekorujemy nasze ciasto.
Krok 4 - Brownie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 05.02.2012 10:27
super ciasto
Iwusia 06.12.2011 22:36
smaczne ciasto :]
Katarzyna/kate1980 04.12.2011 23:24
ale cudne
stokrotka 03.12.2011 21:57
ach.............
sylwia / sytofala 03.12.2011 17:48
mega czekoladowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak