Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 szt
wiórki kokosowe 20 dag
śmietana 30% 400 ml
biszkopty podłużne 1 paczka
likier kokosowy 100-150 ml
czekolada biała 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wrzącej wody i rozpuszczamy w nich czekoladę. Wlewamy śmietanę, miksujemy i wstawiamy do lodówki na 15 minut. W formie układamy biszkopty nasączone likierem. Wyjmujemy masę z lodówki i wsypujemy wiórki (zostawiamy trochę do posypania), delikatnie mieszamy i wylewamy na biszkopty, posypujemy wiórkami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 08.08.2012 10:48
muszę wypróbować
misia53 19.07.2012 22:32
bardzo lubię ale twoje jest inne muszę spróbować
jozefinach 31.05.2012 18:41
Pyszności.
fictor123 06.05.2012 12:42
pyszne
RenataZ-et 01.05.2012 09:26
pychotka
mimi 12.04.2012 21:41
pyszne
Anna152 04.04.2012 08:15
pycha
ewaa 29.03.2012 20:23
super ciacho
teresa18 21.03.2012 17:17
doskonałe
irenka 19.03.2012 18:30
pyszniutkie
romanrafal
romanrafal 06.03.2012 15:40
pycha
Dorota59 24.01.2012 17:33
same s?odko?ci
Dorota59 24.01.2012 17:33
same s?odko?ci
Dorota59 24.01.2012 17:33
same s?odko?ci
kamyk 24.01.2012 10:08
pycha
Wacław 20.12.2011 13:47
przepyszne !
kriso 07.12.2011 20:24
fajny przepis
Iwusia 03.12.2011 22:31
pychotka
M-W 03.12.2011 17:25
pyszne ciasto
Emilia22 03.12.2011 17:22
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak