Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 1/4 główki
kapusta czerwona 1/4 główki
cytryna 1 sztuka
olej 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
cebula biała 1 sztuka
por 4-5 krążków
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

Główki kapusty, jabłko- umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z cytryny wycisnąć sok i skropić nim kapustę. Dodać olej, sól, cukier. Obrać i pokroić w drobną kostkę cebulę oraz por, a nastepnie dodać do kapusty. Wszystko razem dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fasola 03.12.2011 14:28
lubie takie surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak