Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina z ryżem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso jagnięce bez kości 1 kg
ryż 40 dag
cebula 2 szt
masło 3 łyżki
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
jogurt 1,5 szklanki
imbir starty 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
rosół warzywny 3 szklanki
goździki mielone 0,5 łyżeczki
Kurkuma mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Kardamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina z ryżem

Marynata: 1 i ½ szklanki jogurtu, 2 łyżki startego imbiru Prymat, 1 łyżeczka zmielonego kardamonu, po ½ łyżeczki mielonego cynamonu Prymat, goździków Prymat i kurkumy Prymat

Przygotować marynatę: wszystkie składniki marynaty połączyć i wymieszać.

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, zalać marynatą i wstawić do lodówki na 4 godziny. Cebule obrać, posiekać i podsmażyć na maśle. Dodać mięso i dusić 50 minut. Następnie włożyć opłukany ryż, wlać bulion z kostki warzywnej Kucharek, doprawić solą oraz szafranem i dusić jeszcze 20 minut. Podawać z ratią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 15.12.2011 21:41
moze byc dobre
Adamorek 07.06.2011 20:36
nie przepadam
kriso 31.05.2011 17:35
fajny przepis
szajba2 04.02.2011 14:49
jagnięciny jeszcze nie jadłem
Sylwia88 24.01.2011 12:15
musze sprobowac
Babciagramolka 27.12.2010 17:24
Ba ! Tylko gdzie zdobyć jagnięcinę
iga2 25.12.2010 21:20
smaczne
Magdalena80 22.10.2010 23:37
pyszności
Barbara55 21.09.2010 14:09
wymaga trochę czasu
Jaheira11 16.09.2010 22:52
ciekawe jak wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak