Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 30 dag
śledzie 2 szt
cebula 1 szt
olej 3 łyżki
sól 1 szczypta
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z fasolą

Fasolę zalewamy wodą i moczymy ją przez całą noc. Następnie po tym czasie fasolę odcedzamy, zalewamy nową wodą, solimy i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu fasolę odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Śledzie moczymy, następnie usuwamy ości i skórkę i kroimy w dużą kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki, polewamy olejem, dokładnie mieszamy. Sałatkę dekorujemy ćwiartkami jajka ugotowanego na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak