Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 30 dag
marchewka 1 sztuka
por 3 krążki
pietruszka 1/2 sztuka
ziemniaki 4-5 sztuk
seler 1/4 sztuki
koperek 1 łyżka
woda
kasza manna 1 łyżka
kalafior 450 g

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa z koperkiem

Warzywa obrać, umyć w zimnej wodzie i zetrzeć na tarce. Żeberko opłukać, zalać wodą i gotować aż będzie miękkie. Wyjąć ugotowane mięso, i wrzucić do wywaru włoszczyznę i ziemniaki. Pod koniec gotowania, dodać łyżkę kaszy mannej i koperek. Gotować przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.11.2013 17:57
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak