Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka bakaliowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dag
mąka 35 dag
cukier 20 dag
jajko 5
proszek do pieczenia 1/2 op
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka bakaliowa

Margarynę utrzeć z cukrem.Dodawać po jednym jajku i małymi porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ucierać na gładką masę. Dodać drobno pokrojone bakalie. Ciasto przełożyć do formy posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec ok. 1 godz. w ok.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 13.12.2012 17:35
pycha
Barbara33 15.07.2012 07:01
świetny przepis
Luki 01.06.2012 08:26
super babeczka
usmiech 15.03.2012 09:44
dobre
kamyk 03.12.2011 20:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak