Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem mandarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 4 szt
śmietana kremowa 30% lub 36% 1/2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 op
cukier 3 łyżeczki
olejek pomarańczowy

Przepis i sposób przygotowania na: Krem mandarynkowy

Kremówkę ubić na sztywno; żelatynę rozpuścić z cukrem i kilkoma kroplami olejku pomarańczowego. Ostudzić. Cały czas pilnować, by nie stężało! Połączyć z kremówką i dać obrane i pokrojone owoce.
Przełożyć do pucharków, posypać prażonymi migdałami i startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 14.11.2012 17:21
super
kriko 24.06.2012 19:18
pycha
Luki 04.02.2012 16:40
superrrrr
malcik111 24.01.2012 10:32
wow super!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak