Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding trinite

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mleko 3 szkl
cukier 3 łyżki
wiśnie kilka
rum 2 łyżki
masło troche
Bułka tarta klasyczna Prymat do formy
konfitura 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: pudding trinite

Zagotować mleko z cukrem, zanurzyć w nim kromki czerstwego chleba zmiksować, dodając jaja. Wymieszać z wiśniami i rumem. Wlać do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką formy budyniowej przykryć listkiem białego papieru, a następnie pokrywką. Wstawić do szybkowaru do którego wlać 2 szklanki wody (forma budyniowa na podstawce). Zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Z formy budyniowej wyjmować suflet po całkowitym ostygnięciu. Podawać mocno oziębiony, przybrany dowolnym dżemem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

puellae90 15.12.2011 10:13
miami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak