Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z drobiu opiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebulka 25 dag
pierś z drobiu 1/2 kg
oliwa 1 łyzka
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat 1 łyżeczka
czosnek 7 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z drobiu opiekane

Mięso z piersi umyć, osuszyć, natrzeć starannie rozkruszonymi przyprawami ziołowymi, ułożyć płat na płacie, przycisnąć, przykryć, pozostawić w lodówce na ok. 30 min. Cebulki i czosnek obrać, opłukać. Mięso z piersi pokrajać w foremne kostki, o boku 11/2 cm. Na szpadki lub na szpilki do drobiu nadziewać kolejno mięso i cebulki. Na każdą szpadkę nadziać także po 2 ząbki czosnku. Patelnię z grubym dnem lub lepiej patelnię z powłoką typu teflon posmarować oliwą lub olejem. Rozgrzać, ułożyć przygotowane szaszłyki, przykryć. Ogrzewać na ogniu aż do zrumienienia się składników. W czasie ogrzewania odwracać, żeby się zrumieniły ze wszystkich stron. Następnie podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody. Udusić do miękkości, oprószyć pieprzem i solą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak