Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wątróbkowo- pieczarkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 60 dag
cebula 2 szt
pieczarki 1/2 kg
czosnek 2-3 ząbki
kostka rosołowa 1 szt
olej kilka łyżek
pieprz
szczypiorek usiekany kilka łyżek
mąka ziemniaczana 2 łyżki
przyprawa w płynie
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wątróbkowo- pieczarkowy

Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną wątróbkę- po kilku minutach dodajemy posiekaną cebulę, czosnek, a po chwili także pieczarki- smażymy kilka minut.
Całość zalewamy 2 szklankami bulionu ( możę być przygotowany z kostki) - dusimy wszystko 10-15 minut.
Po tym czasie zagęszczamy potrawę mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody.
Gotujemy jeszcze chwilkę- przyprawiamy.
Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.09.2015 07:26
bardzo smacznie
Rybciia 25.10.2013 08:35
uwielbiam gulasze :-)
Motorek 15.09.2013 20:43
Pyszne mięsko
pacpaw 06.08.2012 23:31
ależ on apetycznie wygląda
m1monika 10.04.2012 16:58
pyszne
Robert10 24.12.2011 11:38
wygląda smakowicie
Mariusz10 14.12.2011 19:30
pyszny!
Kuchareczekjeden 12.12.2011 09:25
super
AgaS10 12.12.2011 09:13
świetny...pierwsza klasa:)
MAR3STA 10.12.2011 19:32
rewelacyjny!
Wacław 06.12.2011 09:46
nie robiłem gulaszu z wątróbki,na pewno pyszny !
gottrina 03.12.2011 10:09
gulasz wątróbki, ciekawy smak
Monika111 03.12.2011 08:04
dawno nie jadłam wątróbki :)
iziona 03.12.2011 07:56
Wygląda bardzo apetycznie, ciekawe czy moje anty wątróbki się na skuszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak