Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka serowe z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
biały ser 25 dag
masło 25 dag
jajko 1 szt
jabłka 75 dag
cukier puder 10 dag
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka serowe z jabłkami

Biały ser mielimy a następnie dodajemy do niego masło, cukier i przesianą mąkę. Wszystko siekamy nożem. Do masy wbijamy jajko i wyrabiamy na jednolite ciasto. Z ciasta formujemy kulę i wkładamy na godzinę do lodówki. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy /na posypanym mąką blacie/ na grubość ok. 0,5 cm, szklanką wycinamy kółka. Na krążku ciasta układamy cząstki jabłek i nakrywamy drugim krążkiem. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na niej ciasteczka i smarujemy je białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i pieczemy do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 29.10.2012 21:19
smaczny deserek
Kamila/kami007 02.12.2011 23:48
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak