Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pstrągi 3
marchewka 2
piertuszka 1
seler 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
cukier
pieprz
sól
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
wino białe 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w galarecie

Na początku sprawione wcześniej pstrągi dzielimy na mniejsze części. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Pokrojone warzywa gotujemy w wodzie, którą doprawiamy zielem angielskim, liściem laurowym. Kiedy warzywa będą już miękkie to wyjmujemy je z wywaru, natomiast do niego wkładamy podzielone pstrągi. Pstrągi gotujemy, a pod koniec gotowania wlewamy wino oraz rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody żelatynę. Rybę wyciągamy z wywaru i obsypyjemy pieprzem oraz solą, a następnie zalewamy wywarem i odkładamy do lodówki, żeby galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 07.03.2013 17:59
Nigdy nie jadłam nic w galarecie i occie, ale gdy spróbowałam to po prostu tak mi zasmakowało że choć raz w tygodniu muszę zjeść.
SyMiki 03.12.2011 16:40
pyszne
owocówka 03.12.2011 09:51
pstrąga w galarecie jeszcze nie jadłam :D
Karolcia12 02.12.2011 21:51
super sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak