Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z kluskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
cebula 1
marchewki 2
mąka 1,5 szklanki
jajko 1
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z kluskami

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce. Warzywa wrzucić do wrzącej wody i zagotować. Z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieść twarde ciasto i uformować kulę. Odrywać nieregularne kluski i wrzucać do gotującej się wody . Cebulę posiekać, zeszklić i dodać do zupy. Podawać z kluskami,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak