Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki mięsne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2
ser żółty 5 platerków
szynka 5 platerków
boczek
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
margaryna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki mięsne

Piersi z kurczaka oczyszczamy i smarujemy z każdej strony pieprzem oraz solą. Boczek kroimy na plasterki. Na piersi z kurczaka kładziemy plasterki szynki, sera i boczku. Piersi z kurczaka zwijamy na roladkę. Tak zwinięte mięso obtaczamy w roztrzepanym jajku, a potem obtaczamy w bułce tartej. Obtoczone piersi z kurczaka smażymy z obydwóch stron na roztopionej margarynie. Usmażone piersi z kurczaka kroimy na mniejsze roladki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 06.01.2012 10:05
pycha
sylwia / sytofala 06.12.2011 20:37
smakowite :)
owocówka 03.12.2011 09:50
ładne
Mati13 02.12.2011 21:37
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak