Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe sznycle

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1
mąka 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz
sól
musztarda 2 łyżki
słonecznik łuskany 7 dag
margaryna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe sznycle

Mięso mielone mieszamy z mąką oraz z ziarenkami słonecznika. Do mięsa wbijamy jajko i doprawiamy mięsną masę pieprzem, solą oraz ostrą papryką i mieszamy. Do masy mięsnej dodajemy również musztardę. Ze zrobionego ciasta formujemy okrągłe sznycle, a później obtaczamy je w bułce tartej. Sznycelki smażymy na rozpuszczonej margarynie z obydwóch stron. Na koniec zrobione sznycelki możemy jeszcze polać musztardą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 03.12.2011 09:51
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak