Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt kakaowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 szt
mąka 3/4 szkl
cukier 3/4 szkl
kakao 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt kakaowy

Kroki postępowania

1
mąkę z proszkiem i kakao przesiewamy
Krok 1 - biszkopt kakaowy foto
2
żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy z 2/4 szkl. cukru na bardzo sztywną masę, żółtka miksujemy z resztą cukru do białości
Krok 2 - biszkopt kakaowy foto
3
do białek wlewamy 1/2 część masy żółtkowej delikatnie mieszamy drewnianą łyżką następnie dodajemy 1/2 część mąki delikatnie mieszamy następnie czynność powtarzamy
Krok 3 - biszkopt kakaowy foto
4
wymieszane ciasto wlewamy do foremki
Krok 4 - biszkopt kakaowy foto
5
pieczemy przez pierwsze 13 min w tem 220* i następne 20 min w tem 190-200*
Krok 5 - biszkopt kakaowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.11.2013 09:08
pyszny biszkopcik
Ela15 24.07.2012 20:05
super
daria899 22.01.2012 15:07
piękny
jeta72 21.01.2012 19:03
świetny!!!
owca441 10.01.2012 21:47
rewelacyjnie się prezentuje
owca441 10.01.2012 21:47
rewelacyjnie się prezentuje
smakoszek 28.12.2011 14:11
pyszne ciasto
olkaaa 11.12.2011 12:48
muszę spróbować
Mati13 03.12.2011 18:23
pięknie wyrósł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak