Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z kabaczka, tofu i słonecznika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tofu 1 opakowanie
słonecznik łuskany garść
kabaczek mały

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z kabaczka, tofu i słonecznika

Kabaczek umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odcedzić i osuszyć (np. ręcznikiem kuchennym). Podsmażyć na patelni do miękkości na oliwie z oliwek. Przyprawić solą i pieprzem. Wcisnąć ząbek czosnku lub wkroić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać słonecznik. Wyłączyć gaz i dodać curry. Dodać pokruszone drobno tofu i wymieszać dokładnie składniki. Ewentualnie przyprawić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak