Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
mąka 1 łyżka
woda 1 szklanka
kostka warzywna 1 sztuka
śmietana 1/4 szklanki
olej do smażenia 2,5 łyżki
cebula 3/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Cebulke obieramy, oddzielamy 3/4 sztuki kroimy w kosteczkę. Podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Po około 5 minutach ( takby była złota dodajemy obrane i pokrojone wg. uznania w ksotke, plasterki pieczarki i solimy podduszmay około 10-14 minut by były miękkie. Nastepnie dodajemy wodę, kostkę oraz do smaku dodajemy pieprz. Na koniec do smietany dodajemy mąke i mieszamy by niy było tzw. grudek i dodajemy i mieszmay by nie powstaly grudki. Gotujemy około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 05.09.2012 13:16
super
Elżbieta17 04.08.2012 11:34
Pyszny do makaronu
Tika4444 28.04.2012 12:31
do kopytek i nie tylko
Ewelina38 09.03.2012 14:27
mój ulubiony sosik do kopytek :)
cooleczka 14.02.2012 18:29
i oczywiście polecam :)
cooleczka 14.02.2012 18:29
robię podobny
kate.500 01.02.2012 09:46
moj smak
Lidia6 18.01.2012 16:21
uwielbiam taki sos
mic 20.12.2011 20:58
dzieki
LuKaSz4761 20.12.2011 06:00
Rewelacyjnie
halina17 02.12.2011 20:47
dobry sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak