Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z groszku i pieczonego słonecznika

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek 1 puszka
oliwa do smaku
słonecznik łuskany łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z groszku i pieczonego słonecznika

Groszek odcedzamy i wrzucamy do blendera. dodajemy oliwy, aby powstała pasta. Słonecznik wrzucamy na patelnię, dodajemy soli, imbiru i czosnku. Prażymy cały czas mieszając. Imbir możemy dodać sproszkowany lub świeży przeciśnięty przez wyciskarkę do czosnku. Słonecznik dodajemy do groszku i jeszcze raz włączamy blender na kilka sekund. I pyszna pasta do chleba lub do ziemniaków gotowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.04.2012 09:29
pyszności;)
Andysz 28.04.2012 09:29
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak