Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
miód 1 słoik
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w miodzie

Bardzo prosty i pyszny przepis. Marynata: do miski wlewamy płynny miód - cały słoiczek i dolewamy całe opakowanie maggi (płynna przyprawa do zup). To wszystko. Wrzucamy wyporcjowane żeberka i marynujemy 2 godziny. Następnie wykładamy na żaroodporne naczynie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni aż żeberka się upieką (w zależności, jak to lubi - ale ja lubię mocno spieczone, więc trzymam aż stają się ciemne). Palce lizać!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 25.07.2012 08:30
lubie zeberka miodowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak