Ciastka francuskie z migdałami

Ciastka francuskie z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • żółtko

    1
  • śmietana

    2 łyżki
  • brązowy cukier

    1/2 szklanki
  • posiekane migdały

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić. Powycinać z niego foremkami określone kształty. Ułożyć je na blasze przykrytej pergaminem. Posmarować rozmąconym żółtkiem zmieszanym ze śmietaną. Ciasto posypać cukrem i migdałami. Piec 20 minut w temp. 200 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat