Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z jabłkami

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3/2 szklanka
sól 1/2 łyżeczki
jabłka 1 1/2 sztuki
proszek do piceczenia 1 lyżeczka
cukier waniliowy 1,5 łyżki
jajko 1 sztuka
olej 1 (do ciasta)

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z jabłkami

Kroki postępowania

1
NIe wiem czemu nigdy nie mogłem i nie moge dodac w skaldnikach mleko. Ale wystepuje ono 1 szklanka

mleko, cukier waniliowy, mąkę, olej,sól, proszek do pieczenia, duze jajko łączmy ze sobą mieszając w celu uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 1 - racuszki z jabłkami foto
2
Jablka nie obieramy, płuczemy i scieramy na tarce a nastepnie dodajemy do ciasta. iwszytsko ze sobą mieszamy.
Krok 2 - racuszki z jabłkami foto
3
Smażymy na patelni z olejem. wykaldajac za pomoca łyżki ciasto w ksztalcie racucha.
Krok 3 - racuszki z jabłkami foto
4
GDy sie zarumieni z jednej strony, przekladamy na druga, gotowego racucha sciagamy patelni na talerz, mozna wg. uznania posypac cukrem pudrem.
Krok 4 - racuszki z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 18.04.2013 08:40
wyśmienite
Wafelek2601 14.03.2013 09:22
Wyglądają bardzo apetycznie
Ewelina38 09.03.2012 14:06
rewelacyjne jedzonko, proste i szybkie w wykonaniu, a jakie smaczne ....
Katarzyna74 09.02.2012 16:33
racuchy - pycha
romanrafal
romanrafal 09.02.2012 15:21
świetne placuszki
LuKaSz4761 18.12.2011 05:31
fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak