Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuchy

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 5/2 szklanki
jaja 2 sztuki
cukier 2,5 łyżki
mleko 3/2 szklanki
sól do smaku
olej do smażenia
drożdże 3 dag
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: racuchy

Kroki postępowania

1
Rozkruszone drożdze musimy posypać cukrem, a nastepnie dodac do nich podgrzane mleko. Nastepnie wbijamy jaja i solimy lekko. W dalszej kolejności dodajemy jaja i mąke i wszytsko ze soba mieszamy. Pozostawiamy by ciasto urosło.
Krok 1 - racuchy foto
2
Racuchy smażymy na oleju (jeżeli ktos woli na margarynie)
Krok 2 - racuchy foto
3
GDy podsmażą się z jednej strony, przekrecamy na druga i dalej smażymy.
Krok 3 - racuchy foto
4
wyjmujemy z patleni i Posypujemy cukrem pudrem.
Krok 4 - racuchy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 23.10.2013 11:19
dziekuje za komentarze
Wafelek2601 21.10.2013 11:21
Koniecznie muszę zrobić, już nie pamiętam jak smakują, a bardzo lubię
TEtalicha 17.02.2013 18:11
pyszne i gotowe w chwilę
Andzia1977
Andzia1977 27.05.2012 21:29
uwielbiam
Anna152 12.05.2012 16:37
uwielbiam
Wacław 24.02.2012 08:19
lubię racuchy !
caffee_tea 08.02.2012 22:23
mniam mniam
Andzia1977
Andzia1977 22.01.2012 18:59
pysznosci
kasienka23 16.01.2012 12:39
pyszne
Ada-Gaba 12.01.2012 07:45
pycha
magical66 09.12.2011 08:56
smaczne
Lotar 02.12.2011 21:44
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak