Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczewica z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica 350 g
parówki 6
cebula biała 1
ziemniaki 2
boczek 70 g

Przepis i sposób przygotowania na: soczewica z parówkami

Soczewicę namoczyć na noc, odcedzić. Zalać litrem wody, dodać listek laurowy i obrany czosnek, gotować 30 min. na małym ogniu. Boczek pokroić w kostkę, przysmażyć. Włoszczyznę pokroić w kostkę, cebule posiekać. Warzywa przyrumienić na tłuszczu pozostałym po smażeniu boczku i dodać do soczewicy. Ziemniaki pokroić w kostkę dodać do soczewicy. Zupę gotować pod przykryciem następne 30 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. parówki wrzucić na 3 minuty do wrzątku, doprawić majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak