Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z ananasem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ananas 1 puszka
woda 1 szklanka
cukier 2 łyżki
cytryna 1
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z ananasem

Ananasa z puszki kroimy w kostkę, a do soku z ananasa wlewamy wodę. Do tego dodajemy również sok wyciśnięty z cytryny oraz rozpuszczoną w kilku łyżeczkach wody żelatynę. Pokrojony w kostkę ananas zalewamy przygotowaną zalewą i odstawiamy do lodówki, żeby galaretka stężała. Ananas w galarecie jest bardzo dobrym deserem. Życzę smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 06.01.2012 09:24
super
gosia47-47 07.12.2011 12:40
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak