Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kisiel wiśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wiśnie 30 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier 5 łyżek
wino czerwone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kisiel wiśniowy

Z wiśni wyciągamy pestki, a później gotujemy je na niedużym ogniu z niewielką ilością wody. W czasie gotowania, śliwki miażdżymy. Po ugotowaniu wiśnie odcedzamy, a wodę mieszamy z winem oraz cukrem. Do tego dodajemy również mąkę ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody. Wszystko razem jeszcze chwilę gotujemy na niedużym ogniu i otrzymujemy konsystencję jaką ma kisiel. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 24.01.2012 13:35
lubi? takie domowe kisiele
JaPaqc 16.12.2011 17:51
smaczny
gosia47-47 07.12.2011 12:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak