Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik babci Zosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 4-5
migdały garść
ocet winny 1 łyżeczka
oliwa
pieprz, sól
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik babci Zosi

Namoczoną bułkę odcisnąć z wody, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, migdały odrobinę oliwy oraz 1-2 łyżeczki octu winnego do smaku. Wszystko zmiksować. Następnie dolać zimnej wody aby otrzymać konsystencje gęstej zupy. Całość zagotować, doprawić. Ostudzić- podawać chłodne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak