Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 gram
bulion cielęcy 2 litry
ziemniaki 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
śmietana 150 ml
masło 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Bulion gotujemy, mozna dodać ziele angielskie i liścia laurowego.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa foto
2
Pieczarki myjemy, kroimy wedlug uznania. podsmażamy na maśle.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa foto
3
Ziemniaki i marchewke obieramy. Ziemniaki kroimy w kostkę a marchewkę scieramy na tartce. dodajemy do bulionu.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa foto
4
Do podgotowanych ziemniaków dodajemy podsmażone pieczarki i gotujemy do miekkosci.
Krok 4 - Zupa pieczarkowa foto
5
Do zupy dodajemy smietanę i doprawiamy do smaku. Dokładnie mięszamy.
Krok 5 - Zupa pieczarkowa foto
6
Podajemy z chlebem lub grzankami.
Krok 6 - Zupa pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak